f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me

Een manier van spelen
een manier van leren

>
TOP
Image Alt

FC Barcelona waarden

FC Barcelona staat bekend om zijn normen en waarden. Hieronder staan de vijf waarden van FC Barcelona (Valors de Barca) omschreven.

RESPECT
Respect voor anderen is een van de basisvereisten van het democratisch leven en het vermogen om in de samenleving te leven. Het beïnvloedt het individu en heeft zowel een sociale als een collectieve dimensie. Respect is een fundamenteel onderdeel van sport, want sport genereert spanningssituaties die vrijwel onmiddellijk moeten worden opgelost. Er is daarom een ​​behoefte, boven regels en normen, om deze waarde aanwezig te laten zijn om hartelijke en correcte onderlinge relaties tussen mensen te garanderen. In de sport is respect net zo nodig als in de bredere samenleving, maar de intensiteit van het moment impliceert dat de aanwezigheid of afwezigheid van respect heel duidelijk kan zijn en het de ontwikkeling van de situatie of gebeurtenis kan beïnvloeden.

INSPANNING
Er zijn veel sociale modellen die inspanningen vermijden en in plaats daarvan pleiten voor geluk, opportunisme en onmiddellijke triomf. Inspanning is echter een waarde die ons naar ondenkbare hoogten kan brengen en ons kan leiden tot het bereiken van doelen en doelstellingen die op andere momenten ver weg of ontoegankelijk lijken. Toewijding, strengheid, standvastigheid, opoffering en doorzettingsvermogen dragen allemaal bij, terwijl geluk en de zoektocht naar een snelle overwinning vaak vluchtig en kortstondig zijn. Weet dat leraren op school lange tijd een cultuur van inspanning hebben gepromoot als het voertuig voor academische ontwikkeling en persoonlijke prestaties, en dit helpt om nieuwe sociale modellen te bouwen.

AMBITIE
Ambitie is de wens om de maximale prestaties te bereiken en dingen niet alleen goed, maar ook zo goed als mogelijk te doen en elke dag te verbeteren. Deze waarde is van toepassing op zowel individuen als groepen. Het gaat om het gebruik van een web van waarden die uiteenlopen van uitmuntendheid, geduld, discipline, orde, motivatie en verantwoordelijkheid. Sterker nog, ambitie roept op en vereist een breed waardensysteem en is op zijn beurt gerelateerd aan het goed, hard en rigoureus uitvoeren van een taak. Wat doelen betreft, is ambitie waarschijnlijk de zekerste manier om ze te bereiken, want het is de impuls om te groeien.

TEAMWORK
Teamwork houdt in dat het onderwerp deel uitmaakt van een groep en dat, als lid van hetzelfde, een actief element wordt dat handelt namens het geheel (soms zelfs tot het bepalen van hun eigen individualiteit). Het heeft onmiskenbare voordelen dat u weet dat u deel uitmaakt van een team en dat dit het leren en accentueren van vele andere waarden vereist.

NEDERIGHEID
Vaak wanneer atleten, en mensen in het algemeen, de doelen bereiken die ze zichzelf hebben gesteld, beginnen ze zich superieur te voelen in fysieke, morele, economische zin en andere termen. Dit leidt hen ertoe bepaalde waarden te vergeten die hen naar alle waarschijnlijkheid hebben geholpen het doel te bereiken. doelen: inspanning, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing, enz. We zijn ons allemaal bewust van hoe FC Barcelona zijn overwinningen van de afgelopen jaren heeft gevierd en ervaren, en hoe het altijd nederigheid heeft getoond om respect te winnen bij iedereen. Nederigheid is weten hoe je duidelijk moet zijn over je waarden en ze kunt handhaven en verdedigen, zelfs in situaties waarin je duidelijk superieur bent en succesvoller dan de ander bent.

Meld je nu aan voor een 1-daagse voetbalclinic of het 3-daagse voetbalkamp van FC Barcelona door hier te klikken